EXPOSURE

 
Opname:            1, 2, 3 juni 2018
Locatie:              Chinastraat 2, Gent
een productie van Blauwhuis
11/4/2018
New project in development:

Pitch

 

Exposure is een groepsportret van mensen op een receptie die tegenover elkaar met klem hun kwetsbaarheid verbergen. Hierdoor groeit er een klungelige sfeer die voelt als een bizarre, tenenkrommende nachtmerrie zonder verlossing.

Director & Writer
Tomas Hendriks

 

Producer
Lotte Van Craeynest


Cinematographer
Jonathan Wannyn

Status Film
In preproduction


Foreseen Release
October 2018


In coproduction with
Gardner and Domm


With the support of
The Flanders Audiovisual Fund (VAF), Tax Shelter of the Belgian Government

Synopsis

 

Tijdens een receptie observeren we een groep piekfijn geklede mensen waar ieder individu diens kwetsbaarheid verschuilt achter een gemaakte glimlach. Het is onduidelijk wat de gelegenheid is en hoe de mensen zich tot elkaar verhouden. Niemand weet aan welke verwachtingen ze moeten voldoen. Bij gebrek aan duidelijk kader, legt iedereen zich er op toe zich zo voorkomend mogelijk te gedragen.

Terwijl er champagne gedronken wordt, bestudeert men elkaar vol spanning. Hoe langer het onduidelijk blijft welk sociaal gedrag gewenst is, des te ondraaglijker wordt het om te doen alsof er niets aan de hand is. De gasten vertonen almaar meer tekenen van hoge druk en verliezen een voor een de controle over hun manier van doen. 

Exposure geeft vorm aan verborgen gevoelens van schaamte en kwetsbaarheid. De toeschouwer wordt meegenomen in de beleving van een situatie waar aan de oppervlakte nauwelijks actie plaatsvindt, maar onderhuids een onderdrukt gevoel van onbehagen groeit. Net zoals in een nachtmerrie is er sprake van een poëtische logica die beelden en geluiden op een associatieve manier met elkaar verbindt.